sâmbătă, 12 septembrie 2020

Vrei sa vinzi cu succes?

 

Atunci cand vrei sa vinzi cu succes fie un produs, fie un serviciu, este important sa iti adaptezi limbajul corporal si sa stii sa interpretezi semnalele non verbale ale celorlalti.

Puterea de influenta si castigarea increderii depind de felul in care stabilesti raportul cu clientii, de la primul contact pana la modul de lucru frecvent (ascultare reciproca; tonul vocii calm; gesturi calme; postura dreapta).

In cazul intalnirilor de vanzari, clientul trebuie sa se simta comfortabil, de aceea si pozitia in care ne asezam este importanta.




Mai jos va redau o lectie interesanta de comunicare non verbal, care va poate ajuta la reusita in vanzari:

Faptul ca am invatat aceasta lectie mi-a adus sute de mii de dolari.

Daca interlocutorul tau este dreptaci, vei fi mai bine primit si vei avea mai multe sanse sa inchei vanzarea daca te asezi in partea lui dreapta.

Acest fenomen extraordinar este putin cunoscut si l-am descoperit absolute surprinzator, intr-o dupa masa, cand predam la Universitatea St. Thomas din Minneapolis, in fata uni personae aflate in esaloane superioare de conducereale unor companii. Le explicam cum sa utilizeze comunicarea non verbal pentru a face vanzari mai mari si a crea medii de lucru mai productive.

Ce se intampla? Cand privesc spre stanga, oamenii dreptaci au tendinta sa-si activeze mai mult partea dreapta a creierului. Acest lucru inseamna ca, in scurt timp, persoana respective va simti anxietate, teama, nervozitate, sentimente pe care nu si le poate explica imediat.

Cand privesc spre dreapta, dreptacii au tendinta sa-si activeze mai mult partea stanga a creierului – ceea ce ii face, de obicei, sa se simta in largul lor, confortabil si relaxati.

Partea dreapta a creierului este gazda amintirilor cu incarcatura biografica si emotional. Multe dintre aceste amintiri sunt tulburatoare si apar usor in conditii de stres.

Regula pe care le-o impartasesc oamenilor este urmatoarea: daca ochiul tau drept si ochiul drept al interlocutorului se afla fata in fata cand va salutati, totul va merge bine.

Daca interlocutorul tau dreptaci va privi spre stanga lui o perioada mai indelungata de timp, poti fi sigur ca nu se va simti deloc in largul lui si ca vei pierde, aproape sigur, oferta, respectul sau atentia acestuia"

"Limbajul secret de business" - autor Kevin Hogan



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu