joi, 13 august 2020

Calm si relaxare





Specialistii considera desenatul si coloratul benefice nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. Coloratul este considerat o forma de terapie pentru adulti.

Carl Jung a fost primul psihiatru care a folosit coloratul ca terapie pentru pacientii sai. El a observat ca multi pacienti deveneau mai calmi si mai relaxati in timp ce colorau niste forme complexe, numite mandale.

Beneficii coloratul de mandale:

  • Stare de bine 
  • Reducerea stresului 
  • Relaxarea mintii 
  • Dezvoltarea creativitatii 

Mandalele sunt imagini pline de simboluri ale ordinii si structurii, care faciliteaza meditatia, adica prin intermediul lor putem accesa subconstientul. 

Mandalele ne ajuta sa ne gasim echilibrul prin intermediul jocului culorilor si al formelor. Mandala ne permite sa ne deschidem sufletul, sa ne intelegem, sa ne armonizam si sa evoluam.

In perioade dificile, asa cum a fost starea de urgenta din primavara acestui an, am ales sa coloratul de mandale ca terapie. In acest fel m-am deconectat de grijile si stresul din exterior si mi-am pastrat starea de bine si armonia interioara. M-am concentrat asupra formelor, contururilor, asupra culorile pe care le imbinam. 

Coloratul de mandale dinspre exterior spre interior sporeste capacitatea de concentrare asupra a ceea ce este esential, pe de alta parte coloratul de mandale dinspre interior spre exterior produce o deschidere a simturilor si ancorare armonioasa in lume.

Relaxati mintea! Reduceti stresul! Cufundati-va in lumea mandalelor! 

In fundal, va recomand sa ascultati o muzica de meditatie (de relaxare) pentru o mai buna stare de bine, calm si relaxare. O muzica de meditatie ajuta la o mai buna concentrare atunci cand lucrezi.






Mai jos gasiti o resurse de unde puteti salva si printa gratuit mandale, sub forma de imagine sau pdf:

https://www.free-mandalas.net/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu