sâmbătă, 1 august 2020

Puterea timpului prezent




"Trecutul e istorie, viitorul e un mister, iar momentul prezent e un dar. De aceea se numeste prezent🔅." 

    "Cele sapte legi spirituale ale succesului" - Deepak Chopra

🔅in limba engleza, "present" semnifica prezent si cadou/dar


Timpul este un concept abstract, este o succesiune  inreversibila de evenimente din trecut, spre viitor, prin prezent,   

Deepak Chopra scria in cartea sa, "Putere, libertate si gratie divina", ca oamenii care spun ca "nu mai au timp" se iau la intrecere cu timpul, ei percep in mod diferit timpul. S-a observat ca starea corpului in aceste momente de stres, este in alerta - inima bate mai rapid, nivelul adrenalinei este mai crescut.

Pe de alta parte, oamenii relaxati percep timpul altfel, de parca "au tot timpul din lume".

Exista o legatura intre corp si minte, o corelatie intre activitati si nivelul de constienta. Constienta presupune modul de perceptie, de memorare, de atentie asupra lucrurilor din jurul nostru. Putem face multe lucruri folosind si intelegand aceasta legatura minte - corp. De exemplu, e de ajuns sa ne gandim la efectul Placebo sau nocebo, efectul invers, si sa intelegem cum putem imbunatati starea de sanatate folosindu-ne mintea.

Daca vom reusi sa ne ascultam corpul, sa devenim constienti de ce simtim sau de felul in care respiram sau ne miscam atunci cand facem anumite lucruri care ne plac sau nu ne plac, atunci ne vom da seama de "inteligenta corpului" nostru. Iar cand va fi nevoie sa luam decizii importante, in loc sa fim rationali, mai bine vom fi atenti la ce ne transmite corpul. In acest mod vom putea "corecta" din interior viata noastra, problemele vor disparea si nu vom putea ajunge in postura de victima. 

Nu trebuie sa controlam , sa ne indoim sau sa fim ingrijorati. Nimic nu opune rezistenta, totul vine usor si de la sine atunci cand traim in prezent.

"Cand nu opui rezistenta vietii, te afli intr-o stare de gratie, de pace si naturalete. Aceasta stare nu mai are nevoie ca lucrurile sa fie intr-un anume fel, bune sau rele" - Puterea prezentului, Eckhart Tolle









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu