luni, 24 august 2020

O zi asa cum vrei tu sa fie

 





Dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit, cat inca esti in pat, creierul este inca in starea Alpha. Este o stare profunda in care poti sa iti stabilesti intentiile pentru intreaga zi - urmeaza sa ai o zi asa cum vrei tu sa fie, vei avea succes in ce iti propui sa faci, vei ajunge la timp la birou sau la intalnire, vei fi zen toata ziua.

Urmatorul segment de timp, este atunci cand te ridici din pat. Acum ar fi momentul potrivit in care sa proiectezi ca vei fi eficienta si productiva. Daca trebuie sa te intalnesti cu o persoana pe care nu o placi, atunci in drum spre o intalnire poti sa te imaginezi ca te vei simti bine si ca totul se va derula asa cum vrei tu sa fie. La inceput ti se pare mai greu de imaginat ca se poate, dar incearca sa realizezi un scenariu asa cum iti doresti tu sa se intample.

Atunci cand simti claritate, control si entuziasm, atragi situatii fericite. La fel se intampla si atunci cand te vei simti iubita sau prospera, pot apare sincronicitati  la care nu te astepti.

Totul este sa identifici ce iti doresti si sa iti proiectezi dorinta intr-un anumit moment de timp. Daca lucrezi in acest mod, poti sa influentezi derularea evenimentelor pe parcursul zilei,  poti sa iti schimbi gandurile (vibratia) sau starea emotionala.

Exercitiu de directionarea intentiei cand vrei sa te simti bine

Atunci cand esti trista sau stresata,  focalizeaza-ti mintea  la o experienta in care te simti bine si relaxata, astfel lasi in urma experienta prezenta si iti schimbi vibratia. Detaliaza in gand cat de bine te simteai, retraieste cu multe detalii experienta respectiva. Vei deveni constienta de gandurile pozitive care apar in minte si starea de bine apare. Daca reusesti sa iti faci un obicei din aceasta tehnica, atunci iti vei cultiva puterea mentala.

 

In incheiere, daca v-a placut aceasta tehnica de a va crea diverse momente din zi prin diferite scenarii, puteti sa incercati sa va creati si viitorul. Ramtha, in cartea sa, "Gladiatorii mintii din viitor", spune ca "timpul exista in capul vostru. Atunci cand va uitati inapoi la viata voastra in acest an trecut, unde va duceti ca sursa de informatii? In memoria voastra. Ce stiti acum, nu stiati atunci. Daca va uitati inapoi la "atunci" - care e acum, dar era atunci - nu stiati ce stiti acum."

In continuare, Ramtha ne invata sa acceptam ca "suntem creatorii realitatii" si putem sa experimentam ca "am trait deja sfarsitul anului urmator" astfel:

"Scoateti o foaie de hartie, si aceasta foaie o sa vreti sa o pastrati. E un jurnal al calatoriei voastre. Vreau sa va aduceti aminte tot ce vi s-a intamplat anul viitor. Vreau sa va aduceti aminte ce v-a facut sa va schimbati si in ce anume v-ati schimbat; si tineti minte, acesta e sfarsitul anului viitor....Si tot ce vreau sa faceti este sa o scrieti, indiferent ce va apare in aceasta viziune."



sâmbătă, 22 august 2020

Cum priveste yoga imbatranirea?

 


In zilele noastre, speranta de viata a crescut, insa calitatea vietii se deterioreaza in mod progresiv. Traim intr-o lume in care rapiditatea si competivitatea sunt la ordinea zilei. Parca timpul nu mai e suficient pentru tot ce ne propunem sau avem de facut.

De asemenea si efectele mediului in care traim ne afecteaza modul de viata. Separarea de natura - traim in orase aglomerate si poluate; calitatea redusa a aerului, a apei si a alimentelor; poluarea electromagnetica si altele, toate acestea au efecte negative asupra fiziologiei noastre, dar si asupra nivelui nostru psihologic.  

Indiferent de varsta sau de conditiile in care traim, nivelul de vitalitate este diferit la fiecare dintre noi. Stresul, stilul de viata, bolile ne influenteaza, precum si acele convingeri sau limitari pe care le avem cu privire la “mersul firesc” al lucrurilor, si anume procesul de imbatranire.

In copilarie traim in prezent, suntem in mod spontan entuziasti si dornici de cunoastere, creierul este mult mai receptiv la nou, suntem mai curiosi, mai puri, mai inocenti. Din pacate, invatam prea repede sa punem convingerile celor adulti mai presus de  cunoasterea noastra naturala. Astfel incepem sa facem pe plac celor din jurul nostru, iar apoi cautam aprobarea lor.

O data cu varsta acumulam succese, esecuri, emotii negative, regrete. Toate acestea vin din interiorul nostru, nu din exterior. Intotdeauna gasim diverse scuze ca sa ne justificam actiunile, dar de fapt stilul nostru de viata are legatura cu starea noastra atat pe plan fizic, cat si emotional.  

 La maturitate atitudinea devine cu timpul mai rigida, entuziasmul scade treptat, precum si dorinta sau increderea ca mai putem realiza ceea ce ne propunem. Lipsa entuziasmului devine un obicei odata cu inaintarea in varsta, iar nivelul de vitalitate scade automat pentru ca depinde in mare masura de capacitatea noastra de a fi entuziasti, bucurosi sau incantati. O viata monotona este o viata lipsita de vitalitate.  Schimbarea perspectivei asupra vietii, cu toate aspectele ei, ne poate indeparta de vechile reguli intrate in rutina.

Daca vom afla cum sa ne folosim de elementele esentiale care ne redau vitalitatea, cum ar fi entuziasmul, imaginatia, constientizarea, flexibilitatea in gandire sau variatia in miscare, atunci am putea descoperi noi posibilitati de a trai viata din plin.

Experimentele oamenilor de stiinta au demonstrat ca mediul si alti factori  externi pot schimba modul in care functioneaza genele noastre.

Dr. Kazuo Murakami, in cartea sa “Codul Divin al vietii”, sustine ca modul de gandire pozitiv si atitudinea pe care o abordam pot activa genele necesare pentru a aduce bucurie si echilibru in viata noastra. El  numeste procesul de control al genelor “gandire genetica” .

Yoga este o sursa de tinerete si sanatate. Pe plan fizic ofera flexibilitate si mobilitate, suplete si o mai buna stare de sanatate, iar pe plan spiritual un control emotional, o putere de concentrare si de atentie asupra propriei fiinte. Prin diferite tipuri de tehnici de regenerare, prin practicarea asanelor, sau exercitii de vizualizare si meditatii se poate sa ne setam mintea sa privim altfel viata si ne pastram sanatatea la varste avansate. 

In incheiere va recomandam sa urmariti doua emisiuni "Batranetea ca boala" si "Tineri de 80 de ani", avand ca gazda pe Codrut Panzaru impreuna cu invitatul sau, Tudor Iosub Ki Coach si instructor Yoga.





 Vrei sa incepi un program personalizat de Yoga Regenerativa? Te asteptam in ZEN Club.

Fa-ti o programare la telefon 0767948273 sau scrie-ne pe mail tudor.cornel.iosub@gmail.com

Sunt Tudor Iosub, sunt Ki Coach si un cunoscut si pasionat terapeut holistic acreditat si instructor yoga. Pe langa acestea,  detin si alte pregatiri: EFT, Metoda Silva, Nutritie, Qi Gong, Hipnoza, Fosfenism.

https://antrenorpersonalyoga.blogspot.com/p/yoga-regenerativa-daca-v-as-putea.html

 

joi, 13 august 2020

Calm si relaxare





Specialistii considera desenatul si coloratul benefice nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. Coloratul este considerat o forma de terapie pentru adulti.

Carl Jung a fost primul psihiatru care a folosit coloratul ca terapie pentru pacientii sai. El a observat ca multi pacienti deveneau mai calmi si mai relaxati in timp ce colorau niste forme complexe, numite mandale.

Beneficii coloratul de mandale:

  • Stare de bine 
  • Reducerea stresului 
  • Relaxarea mintii 
  • Dezvoltarea creativitatii 

Mandalele sunt imagini pline de simboluri ale ordinii si structurii, care faciliteaza meditatia, adica prin intermediul lor putem accesa subconstientul. 

Mandalele ne ajuta sa ne gasim echilibrul prin intermediul jocului culorilor si al formelor. Mandala ne permite sa ne deschidem sufletul, sa ne intelegem, sa ne armonizam si sa evoluam.

In perioade dificile, asa cum a fost starea de urgenta din primavara acestui an, am ales sa coloratul de mandale ca terapie. In acest fel m-am deconectat de grijile si stresul din exterior si mi-am pastrat starea de bine si armonia interioara. M-am concentrat asupra formelor, contururilor, asupra culorile pe care le imbinam. 

Coloratul de mandale dinspre exterior spre interior sporeste capacitatea de concentrare asupra a ceea ce este esential, pe de alta parte coloratul de mandale dinspre interior spre exterior produce o deschidere a simturilor si ancorare armonioasa in lume.

Relaxati mintea! Reduceti stresul! Cufundati-va in lumea mandalelor! 

In fundal, va recomand sa ascultati o muzica de meditatie (de relaxare) pentru o mai buna stare de bine, calm si relaxare. O muzica de meditatie ajuta la o mai buna concentrare atunci cand lucrezi.






Mai jos gasiti o resurse de unde puteti salva si printa gratuit mandale, sub forma de imagine sau pdf:

https://www.free-mandalas.net/







miercuri, 12 august 2020

Yoga Frumusetii



Adevarata frumusete vine din fiinta noastra interioara, nu este legata numai de aspectul exterior. Yoga frumusetii consta in pastrarea potentialului de frumusete care provine din nivelul de energie, vitalitate si sanatate pe care il avem. De aceea, oricat de agitata sau ocupata ar fi viata noastra, trebuie sa gasim ritmuri si obiceiuri care sa ne echilibreze si sa ne armonizeze in interiorul nostru.

Daca dorim sa deblocam nivelul de energie, vitalitate si sanatate, trebuie sa tinem cont de:

Nutritie – corpul, pielea, parul, sunt influentate de alimentatie. Fiecare aliment are un efect alcalin sau acid asupra organismului, iar PH-ul corpului are un impact asupra frumusetii. Yoga frumusetii ne invata cum sa avem o dieta alcalina care sa mentina corpul tonifiat, pielea mai luminoasa si parul stralucitor. O dieta acida duce la pierderea mineralelor , ceea ce se vede intr-o piele crapata sau o imbatranire prematura.

Somnul – ajuta la eliminarea stresului si la o digestie mai buna. Somnul stimuleaza secretia hormonului de crestere din organism. Totodata un somn regulat imbunatateste imunitatea si mentine greutatea ideala a corpului. Este important sa reusim sa respectam un program stabil de somn pentru nivelul de energie si vitalitate optim. Corpul ne va fi recunoscutor.

Alinierea cu natura – ajuta la pastrarea potentialului de frumusete prin respectarea obiceiurilor care vin in concordanta cu bioritmul,  cu anotimpurile sau cu ciclurile lunare. Fiinta noastra este formata din minte, suflet si corp, toate acestea trebuie sa fie in echilibru cu natura si ritmurile ei energetice. 

Miscarea – este necesara pentru a avea un tonus bun si gratie naturala. In ceea ce priveste potentialul de frumusete, Yoga face diferenta prin practicarea tehnicilor de respiratii, de relaxare si a asanelor pentru intarirea corpului energetic sau aura, si detoxifiere. 

Frumusetea Spirituala – inseamna cunoasterea si iubirea de sine si duce la sporirea magnetismului fiintei. Frumusetea interioara este cea mai valoroasa frumusete. Reflecteaza la lumea din jurul tau! Mediteaza! Asa vei ajunge la adevaratul potential de frumusete al sufletului. Totul va fi mai frumos cand armonia vine din interior.




Vrei sa incepi un program personalizat? Inscrie-te la Workshops

Fa-ti o programare la telefon 0767948273 sau scrie-ne pe mail tudor.cornel.iosub@gmail.com

Sunt Tudor Iosub, un cunoscut si pasionat terapeut holistic acreditat si instructor yoga. Pe langa acestea,  detin si alte pregatiri: EFT, Metoda Silva, Nutritie, Qi Gong, Hipnoza, Fosfenism.


ki-harmonylife.ro 

Tehnici de relaxare si revitalizare

 


Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost interesati sa fie mai energici, mai puternici si mai activi. Oboseala este considerata epidemia secolului, de aceea avem nevoie sa invatam metode simple de revitalizare. 

Intrebare: Care dintre voi obisnuiesc sa bea o cafea dimineata ca sa se trezeasca? (banuiesc ca multi ati raspuns afirmativ....)

Intrebare:  Cine ar dori sa renunte la cafea si sa fie energici? (nu cred ca ati raspuns afirmativ in aceeasi masura 😕)

Prietena mea obisnuia sa bea o cafea cu biscuit in fiecare dimineata. Am incercat sa ii explic ca dauneaza creierului, dar nu am convins-o. Fiind si instructor yoga si consultant hipnotist, i-am zis ca poate recurge la metode mai sanatoase si eficiente pentru corp. Era ca si cand ii luam jucaria, asa ca a fost o mare provocare pentru mine sa inlocuiesc cu un stimulant vizibil, la fel de placut. Am dat exemplul mamei mele de 74 de ani, care ii surprinde pe toti  - merge la piata 2 km pe jos, sapa in gradina, face curat singura in toata casa. Prietena mea parea interesata de acest exemplu. Atunci i-am propus ca 3 zile sa facem exercitii energetice si sa reziste fara cafea. In aceste 3 zile mi-a spus ca avea energie toata ziua, chiar si colegii de la birou au sesizat.

In acel moment am realizat ca pot darui mai multor oameni astfel de exercitii energetice sau tehnici frugale.

Cei cu care am lucrat sunt mai plini de viata, mai entuziasti, chiar arata mai tineri cu 10 ani decat varsta reala, chiar si eu sunt un exemplu in acest sens.

Ca sa nu mai suferim de oboseala, stres sau  lipsa de chef, va voi povesti despre tehnici rapide si eficiente, pe care sa le puteti practica oriunde si  oricand, cum ar fi la birou sau in parc,  in orice moment al zilei. 

Avantajele practicarii: 

  • te relaxezi si te poti incarca cu energie aproape instant facand astfel fata cu succes provocarilor de zi cu zi. 
  • cei din jur te vor percepe energetica si tonica, datatoare de energie si de buna dispozitie.
  •  te vei simti mai sexy, mai increzatoare si vei avea un randament mai bun in tot ceea ce faci.

Energia este factorul principal pentru aproape orice domeniu, indiferent ca ne referim la legea atractiei, sanatate, vitalitate. Este foarte important sa dispunem de energie. Oamenii de succes, sexi si increzatori dispun de un capital mare de energie.

Unde exista energie, exista si pofta de viata.

Un exercitiu foarte simplu pentru circulatia energiei chi la nivelul fetei este "masajul facial": palmele sunt curate si uscate, se freaca intre ele de 36 de ori, apoi se acopera fata cu palmele si se realizeaza miscari de jos in sus, circular.

Tehnicile de respiratii yoga sunt utilizate adesea pentru a inlatura stresul si oboseala. Respiratia reflecta starea noastra emotionala. Daca invatam sa constientizam respiratia si sa o controlam, atunci vom putea controla si starea noastra. 

O alta metoda de relaxare si incarcare cu energie este o plimbare in natura. Daca puteti chiar sa mergeti cu picioarele goale prin iarba, va descarcati de energiile electromagnetice din organism prin conectarea cu pamantul.

Cascati cat de mult! E bine sa cascati cand va confruntati cu o situatie stresanta la lucru sau inainte de o intalnire importanta sau atunci cand va pregatiti de culcare, de meditatie sau cand va rugati.

Intinderile de dimineata
Noi instinctiv ne intindem cu scopul de a ne pregati corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. In acelasi timp, intinderile lucreaza muschii, refac fluxul de sange si ne imbunatatesc starea de spirit.

Si nu in ultimul rand, va recomand sa practicati yoga, astfel veti invata cum sa gestionati energia. 






Sunt Tudor Iosub, un pasionat ki Coach, terapeut holistic si instructor yoga si va astept sa practicam impreuna tehnici pentru o stare de sanatate mai buna.

Vrei sa incepi un program personalizat de Yoga? Te asteptam in ZEN Club.

Fa-ti o programare la telefon 0767948273 sau scrie-mi pe mail tudor.cornel.iosub@gmail.com




sâmbătă, 1 august 2020

Puterea timpului prezent




"Trecutul e istorie, viitorul e un mister, iar momentul prezent e un dar. De aceea se numeste prezent🔅." 

    "Cele sapte legi spirituale ale succesului" - Deepak Chopra

🔅in limba engleza, "present" semnifica prezent si cadou/dar


Timpul este un concept abstract, este o succesiune  inreversibila de evenimente din trecut, spre viitor, prin prezent,   

Deepak Chopra scria in cartea sa, "Putere, libertate si gratie divina", ca oamenii care spun ca "nu mai au timp" se iau la intrecere cu timpul, ei percep in mod diferit timpul. S-a observat ca starea corpului in aceste momente de stres, este in alerta - inima bate mai rapid, nivelul adrenalinei este mai crescut.

Pe de alta parte, oamenii relaxati percep timpul altfel, de parca "au tot timpul din lume".

Exista o legatura intre corp si minte, o corelatie intre activitati si nivelul de constienta. Constienta presupune modul de perceptie, de memorare, de atentie asupra lucrurilor din jurul nostru. Putem face multe lucruri folosind si intelegand aceasta legatura minte - corp. De exemplu, e de ajuns sa ne gandim la efectul Placebo sau nocebo, efectul invers, si sa intelegem cum putem imbunatati starea de sanatate folosindu-ne mintea.

Daca vom reusi sa ne ascultam corpul, sa devenim constienti de ce simtim sau de felul in care respiram sau ne miscam atunci cand facem anumite lucruri care ne plac sau nu ne plac, atunci ne vom da seama de "inteligenta corpului" nostru. Iar cand va fi nevoie sa luam decizii importante, in loc sa fim rationali, mai bine vom fi atenti la ce ne transmite corpul. In acest mod vom putea "corecta" din interior viata noastra, problemele vor disparea si nu vom putea ajunge in postura de victima. 

Nu trebuie sa controlam , sa ne indoim sau sa fim ingrijorati. Nimic nu opune rezistenta, totul vine usor si de la sine atunci cand traim in prezent.

"Cand nu opui rezistenta vietii, te afli intr-o stare de gratie, de pace si naturalete. Aceasta stare nu mai are nevoie ca lucrurile sa fie intr-un anume fel, bune sau rele" - Puterea prezentului, Eckhart Tolle